BiH
0

Branković primio ambasadora Englisha

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković primio je danas ambasadora SAD-a u našoj zemlji Charlesa L. Englisha, sa političkim savjetnikom komandanta NATO snaga u BiH Brusom Meklejnom i njegovim saradnicima.

Razgovor se odnosio na daljnje korake u reformi odbrane u Bosni i Hercegovini i, u tom kotekstu, na Nacrt novog sporazuma o konačnom raspolaganju, pravima i obavezama na pokretnoj imovini koja će i dalje služiti za potrebe odbrane.

Očekivanja su, prema obrazloženju ambasadora Englisha, da ovaj dokumenat bude što prije potpisan od strane Vijeća ministara i entitetskih vlada, jer je to jedan od ključnih uvjeta priključivanja naše zemlje sigurnosnim integracijama. Cijeneći važnost upravo ove činjenice, premijer Branković je obećao da je Vlada FBiH spremna da i u pogledu sadržaja, a i predviđenih rokova, učini sve što se od nje očekuje.

Politički savjetnik komandanta NATO u BiH Meklejn se ovom prilikom zahvalio premijeru Brankoviću na podršci Vlade FBiH u provedbi Zakona o odbrani, posebno na angažmanu njenog ekspertnog pravnog tima.