{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković: Pitanja mladih pokrenuti sa mrtve tačke

S
6.6.2008. u 11:40
0
0
Branković: Pitanja mladih pokrenuti sa mrtve tačke
0
Branković: Pitanja mladih pokrenuti sa mrtve tačke
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković sastao se danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, s predstavnicom Komisije za koordinaciju pitanja mladih u BiH Nađom Lutvikadić i predstavnikom Projekta za mlade GTZ-a (Njemačko društvo za tehničku saradnju) Nedimom Sinanovićem.
Oni su premijeru Federacije BiH uručili glavne nalaze studije "Analiza položaja mladih i omladinskog sektora u BiH“, te inicijativu o rješenjima njihovih problema u vidu Nacrta zakona o pitanjima mladih Federacije BiH.

Premijer Branković kazao je da je takav zakon dobrodošao i da će podržati njegovo usvajanje. Istakao je da će već 16. juna, na sastanku sa kantonalnim premijerima, biti raspravljano o ponuđenom tekstu ovog zakona, te kazao da će se on biti uvršten u dnevni red jedne od narednih sjednica Vlade, kako bi se u što kraćem roku našao u parlamentarnoj proceduri.

- Problem je što nijedno ministarstvo nema u svom resoru nadležnost koja bi rješavala pitanja mladih, te da očekuje da će izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima u Vladi FBiH eksplicitna nadležnost o pitanjima mladih biti situirana u jednom od njih - kazao je premijer.

Predstavnici mladih su, predstavljajući studiju "Analiza mladih i omladinskog sektora u BiH“, istakli da je premijer Branković prvi premijer koji je pokrenuo ovo pitanje sa mrtve tačke. Ovaj dokument pokazuje negativne trendove kada je u pitanju raspoloženje mladih u BiH i ukazuje na probleme sa kojim se suočavaju i koje je potrebno urgentno rješavati.

Premijer Federacije BiH je obećao pomoć u rješavanju tih problema. Također, pozvao je predstavnike mladih da, u koordinaciji sa Vladom FBiH, aktivno učetvuju u masovnijim akcijama za mlade, poput ekoloških kampova i drugih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: