{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković: Najave o integraciji Elektroprivreda RS-a i Srbije - politička floskula

F
12.9.2007. u 17:55
0
0
Branković: Najave o integraciji Elektroprivreda RS-a i Srbije - politička floskula
0
Branković: Najave o integraciji Elektroprivreda RS-a i Srbije - politička floskula
Federalni premijer Nedžad Branković izjavio je danas u Sarajevu da najave o integraciji elektroprivrednog sektora Republike Srpske i Srbije smatra političkim floskulama.
O bilo kakvim integracijama u ovoj oblasti može se govoriti samo u dijelu prijenosa električne energije, a i to se ne može izvesti bez Federacije, izjavio je premijer, odgovarajući na novinarska pitanja tokom redovnog sata koji nakon sjednica Federalne vlade posvećuje susretu s novinarima.

Na sljedeće pitanje koje se odnosi na tvrdnje iz nevladinog sektora da su nezakonita dva najavljena propisa Federalne vlade o utvrđivanju broja članova upravnih/nadzornih odbora, premijer je odgovorio da su inicijative nevladinih organizacija i civilnog sektora dobre, ali i da te organizacije istinski moraju biti potpuno neovisne.

„Vlada je vlasnik kapitala u određenim kompanijama i ima pravo da kreira uvjete na koji način će neko u njeno ime i za njen račun voditi te poslove. Sve drugo ne bih komentirao“, riječi su Nedžada Brankovića.

Na pitanje šta Federacija namjerava poduzeti u pogledu donošenja zakona o sportu, kazao je da će ovaj entitet sačekati da prvo država BiH donese zakon. Kasnije se može govoriti o usklađivanju entitetskih propisa, izjavio je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: