{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković – Lenz: Ravnomjerno razvijati sve dijelove FBiH

S
1.2.2008. u 11:03
0
0
Branković – Lenz: Ravnomjerno razvijati sve dijelove FBiH
0
Branković – Lenz: Ravnomjerno razvijati sve dijelove FBiH
“Jedan od ciljeva Federalne vlade je stvaranje okruženja koje će omogućiti ravnomjereniji ekonomski razvitak svih dijelova Federacije BiH”, kazao je premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković tijekom današnjeg susreta s veleposlanikom Švicarske u Bosni i Hercegovini dr. Rolf Lenz.
Da je to nužno, ilustrira i pokazatelj o društvenom bruto-proizvodu koji se u kantonima kreće od 1.000 do 6.000 dolara po glavi stanovnika. Cio prostor Federacije BiH mora biti jednako konkurentan i privlačan kako domaćim, tako i inozemnim investitorima.

Premijer je veleposlanika upoznao s planovima Vlade FBiH za pripremu gradnje novih elektroenergetskih objekata, za izgradnju i modernizaciju cestovne mreže, za zaštitu vodotokova i okoliša, te u oblasti poreznih reformi.

Branković i Lenz razgovarali su i o djelovanju nevladinog sektora. Pri tome je švicarski veleposlanik ukazao na problem da je u Bosni i Hercegovini, unatoč činjenici što na četiri milijuna građana djeluje čak 6.000 nevladinih organizacija, iznimno teško među njima naći pravog partnera za dijalog.

Obzirom na slično unutarnje kantonalno ustrojstvo Švicarske i Federacije BiH, veleposlanik Lenz ponudio je pomoć svoje zemlje koja bi se sastojala u slanju stručnjaka koji bi sudjelovao u traženju najpovoljnijih rješenja za ustavna pitanja Federacije BiH.

Danas je bilo riječi i o više do 50.000 Bosanaca i Hercegovaca koji sada žive u Švicarskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: