{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković i Šutalo pustili u rad vodoopskrbni sistem "Dubravska visoravan - I faza"

F
11.2.2008. u 15:32
0
0
Branković i Šutalo pustili u rad vodoopskrbni sistem "Dubravska visoravan - I faza"
0
Branković i Šutalo pustili u rad vodoopskrbni sistem "Dubravska visoravan - I faza"
Premijer Vlade Federacije BiH Nedžad Branković i načelnik općine Čapljina Stjepan Šutalo pustili su danas u rad vodoopskrbni sistem "Dubravska visoravan – I faza" u naselju Hotanj.
Tom je prigodom u izjavi za novinare načelnik općine Čapljina Stjepan Šutalo kazao kako je danas s premijerom Brankovićem u Čapljini razgovarao o značaju vodovoda za područje Dobravske visoravni, ali i o nizu drugih projekata koji se realiziraju uz pomoć Vlade FBiH na području općine Čapljina, a vezani su za razvoj željeznica i poljoprivrede te za zaštitu kulturnog i povijesnog nasljeđa, kao što je projekt upravljanja Počiteljem.

"Suglasili smo se da je prva faza izgradnja vodoopskrbnog sustava uspješno završena te kako bi trebalo naći načina i financijskih mogućnosti za nastavak radova na drugoj fazi, uz obavezu općine da pristupi izgradnji distributivne mreže na prvoj fazi vodoopskrbe", kazao je Šutalo.

Govoreći o vrijednosti projekta vodoopskrbnog sustava, Šutalo je istaknuo kako je primarni dio realiziran sredstvima Vlade Federacije u iznosu od 4,7 milijuna maraka te dodao kako je to samo dio projekta koji ima četiri faze, s tim da je vrijednost druge faze oko 11 milijuna maraka.

Po riječima premijera Vlade FBiH Nedžeda Brankovića, danas je pušten u rad jedan iznimno značajan projekt za građane - vodovod o kojemu su ljudi sanjali desetljećima postaje stvarnost.

On je dodao da će federalna Vlada ustrajati na svojoj osnovnoj politici kako bi građanima diljem Federacije bila izgrađena najosnovanija infrastruktura da bi tako mogli kvalitetno živjeti tamo gdje su i rođeni.

Premijer je također istaknuo kako će predstavnici Vlade FBiH uraditi sve da bi realizirali svoj program izgradnje novih cesta, termo i hidroelektrana, vodovoda, škola, bolnica i sportskih dvorana, ukratko svega što je potrebno kako bi građani mogli normalno živjeti.

Kada je riječi o izgradnji vodoopskrbnog sustava na Dubravskoj visoravni, Branković je kazao kako će Vlada FBiH u ovoj godini nastaviti s financiranjem njegove izgradnje te kako će ekspertni timovi Vlade sljedećeg tjedna predstaviti županiji i općinama model upravljanja infrastrukturom objekta u koji je do sad uloženo 4,7 milijuna.

Područje Dubravske visoravni proteže se na tri općine - Čapljina, Stolac i Mostar, a osnovna je kočnica napretka cijele te regije neopskrbljenost pitkom vodom. Osnovni je izvor pitke vode za cjelokupni vodoopskrbni sustav Dubravske visoravni izvorište Bjelave na desnoj obali rijeke Neretve.

Izaslanstvo Vlade FBiH posjetilo je danas i općinu Stolacu gdje je u tijeku sastanak s načelnikom te općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: