{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković i Spasović razgovarali o jačanju saradnje

F
1.4.2009. u 12:12
0
0
Branković i Spasović razgovarali o jačanju saradnje
0
Branković i Spasović razgovarali o jačanju saradnje
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković primio je danas ambasadora Srbije u Bosni i Hercegovini Grujicu Spasovića i razgovarao o jačanju ukupne bilateralne saradnje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Premijer Branković kazao je da u uvjetima ekonomske krize zemlje Balkana trebaju da se okrenu jedne drugima i u tom smislu konzorcioni nastup bosanskohercegovačkih i srbijanskih firmi može da bude šansa za obje zemlje za poslove na trećim tržištima.

- Uz to, dodao je Branković, naša tržišta su kompatibilna i postoji ogromna zainteresiranost privrednih subjekata s obje strane za proširenje saradnje. To vidim kao našu prednost i šansu.

Ambasador Spasović je istakao da su regionalna saradnja i regionalni pristup na trećim tržištima logični i racionalni potezi.

Dodao je i da je u posljednje vrijeme evidentan snažan interes Srbije za veću saradnju s BiH. Tome u prilog govori i nedavno potpisivanje niza sporazuma o ekonomskoj saradnji dviju zemalja u vezi sa željezničkim saobraćajem, poljoprivredom i ruralnim razvojem i u namjenskoj industriji.

Ovim sporazumom će se, kazao je, regulirati i problem priznavanja certifikata o kvalitetu proizvoda.

Sporazum će, ocijenili su Branković i Spasović, omogućiti bolju saradnju u svim oblastima važnim za ekonomski i društveni razvoj dviju zemalja.

Vanjskotrgovinska razmjena između Srbije i BiH iznosila je u prošloj godini oko dvije milijarde eura, što BiH svrstava u jednog od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: