BiH
0

Branković i Mušić sutra u Petrovcu, Drvaru, Grahovu i Livnu

FENA
Livno
Livno
Ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Omer Branković boravit će 24. jula na poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u radnoj posjeti općinama Bosanski Petrovac, Drvar, Bosansko Grahovo i Livno.

U delegaciji će pored Brankovića biti i Miladin Dragičević, savjetnik predsjednika Vlade RS-a, Edin Mušić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi Federacije BiH, Velimir Kunić, ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi Federacije BiH i Darko Horvat, ministar zdravstva, rada i socijalne politike u Hercegbosanskom kantonu, saopćeno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe RS-a.

Predviđeni su sastanci s udruženjima povratnika iz Ključa, Sanskog Mosta, Bihaća i Bosanske Krupe, zatim posjeta vladici Hrizostomu, posjeta Mjesnoj zajednici Krnjeuša i obilazak sportske dvorane koja će biti sanirana zajedničkim ulaganjem resornih ministarstava Federacije BiH i RS-a, zatim sastanak s načelnicom Drvara i poslanicima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH te obilazak triju stambenih zgrada čiju sanaciju finansiraju resorna ministarstva dvaju entiteta.

U Bosanskom Grahovu predviđen je sastanak s načelnicima općina i predsjednicima Općinskog vijeća Bosansko Grahovo i Glamoč i predsjednicima udruženja povratnika Srba u Bosansko Grahovo i Livno te posjeta livanjskoj MZ Čelebići.