{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković i Hećo sa delegacijom iranske provincije Markazi

S
9.10.2008. u 16:09
0
1
Branković i Hećo sa delegacijom iranske provincije Markazi
0
Branković i Hećo sa delegacijom iranske provincije Markazi
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo danas su sa delegacijom iranske provincije Markazi, koju je predvodio guverner Ali Akbar Shaebani Fard Jahromi, razgovarali o jačanju privredne saradnje.
Delegacija iz Irana je u našoj zemlji gost Zeničko-dobojskog kantona sa kojim provincija Markazi već ima uspostavljenu saradnju, a njeni privrednici ove godine imaju zapaženo učešće na sajmu Zeps u Zenici.

Ovaj susret u Vladi Federacije bio je prilika da se razmotre mogućnosti saradnje u energetskom sektoru, metalskoj industriji, naftnoj i gasnoj privredi, te drugim oblastima u kojima provincija Markazi ima već razvijene potencijale.

Premijer Branković iskoristio je ovu priliku da se još jednom zahvali Vladi i narodu Irana na pomoći koju su u najtežim trenucima pružali našoj zemlji te izrazio spremnost Vlade Federacije BiH da se aktivno uključi u projekte privredne saradnje sa ovom iranskom provincijom. U tom će se cilju pripremiti dokumentacija o projektima Vlade FBiH vezanim za energetski i druge sektore te, na bazi toga, dogovarati i konkretni zajednički poslovi.

Guverner Jahromi je predložio da se formira zajednička kompanija koja bi učestvovala u realizaciji dogovorenih projekata.

Delegacija Vlade FBiH na čelu sa premijerom pozvana je u posjetu Iranu, kako bi se na licu mjesta upoznala sa mogućnostima privredne saradnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: