{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković i Grahovac s predsjednicima kulturnih nacionalnih društava

F
14.5.2007. u 13:59
0
0
Branković i Grahovac s predsjednicima kulturnih nacionalnih društava
0
Branković i Grahovac s predsjednicima kulturnih nacionalnih društava
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković
Premijer Federacije BiH Nedžad Branković i zamjenik premijera i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac primili su danas u Sarajevu predsjednike Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Franju Topića, Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" akademika Nikolu Kovača i Jevrejskog kulturnog i prosvjetnog i humanitarnog društva "La Benevolencija" Jakoba Fincija.
Iako, zbog službenog puta u inozemstvo sastanku nije nazočio predsjednik Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" Šaćir Filandra, današnji razgovor se odnosio na ukupnu i zajedničku problematiku sva četiri kulturna nacionalna društava, ali i na općenito stanje u oblasti kulture i sporta.

Današnji susret ocijenjen je nastavkom dobre i stalne suradnje ovih društava i Federalne vlade koja iskazuje punu spremnost da podupire u raspoloživim mogućnostima njihov rad.

Premijer Branković i ministar Grahovac visoko su ocijenili rad sva četiri društva i njihov doprinos kulturi.

"Aktivno i sve veće djelovanje vaših institucija dokaz je da se i naše društvo u cjelini revitalizira", kazao je premijer Branković, najavivši kako će Vlada FBiH osim stalne proračunske potpore kulturi i sportu uskoro predložiti i neke nove mjere za financiranje ove oblasti.

Na današnjem susretu dosta je govoreno i o imovini koja još nije vraćena kulturnim nacionalnim društvima, premda je istaknuto kako to pitanje nije u izravnoj nadležnosti Federalne vlade.

Ipak, dogovoreno je kako će premijer FBiH uputiti inicijativu premijeru Sarajevskog kantona radi održavanja sastanka predstavnika Federalne i Kantonalne vlade, sarajevskih općina te kulturnih društava na kojem će biti razmotreno stanje i perspektive ove imovine, navodi se u saopćenju Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: