{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branković i Crnkić s predstavnicima boračkih organizacija Velike Kladuše

F
27.8.2007. u 18:45
0
0
Branković i Crnkić s predstavnicima boračkih organizacija Velike Kladuše
0
Branković i Crnkić s predstavnicima boračkih organizacija Velike Kladuše
Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zahid Crnkić primili su danas, u zgradi Federalne vlade u Sarajevu, predstavnike boračkih udruženja iz Unsko-sanskog kantona, odnosno Velike Kladuše.
Na sastanku, kojem su prisustvovali kantonalni ministar za boračka pitanja Ramiz Pajić i predsjednik Saveza demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata Mehmed Šišić, premijer i federalni ministar upoznati su s brojnim problemima s kojima se u Velikoj Kladuši suočavaju bivši pripadnici Armije RBiH, a koji su, kako su kazali, izraz diskriminatorskog odnosa velikokladuškog Općinskog vijeća i općinskog načelnika prema ovoj populaciji, navodi se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Među problemima se posebno ističu rješavanje stambenih pitanja boraca Armije RBiH, neodgovaranje na njihove zahtjeve za gradnju porodičnih kuća, neizgradnja spomen-obilježja poginulim pripadnicima Armije RBiH, neriješeno pitanje smještaja boračkih udruženja i financiranje njihovih aktivnosti.

Bivši borci su ukazali i na činjenicu da se u općini Velika Kladuša ne provode federalni ni kantonalni propisi o dodatnim i dopunskim pravima boraca.

Premijer Branković i ministar Crnkić kazali su da će Federalna vlada učiniti sve što je u njenoj mogućnosti i što je unutar njenih zakonskih ovlaštenja kako bi bivšim pripadnicima Armije RBiH bilo omogućeno ostvarivanje prava koja im pripadaju iz oblasti boračko-invalidkse zaštite.

Danas je, također, konstatirano da, osim pitanja koja treba riješavati kroz institucije vlasti, postoje i ona za čije je rješavanje potreban dogovor na najvišem političkom nivou kako bi bivši borci prestali biti sredstvo za političke igre, a dobili mjesto u društvu i prinadležnosti koji im, kao braniteljima BiH, zasluženo pripadaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: