BiH
0

Branković čestitao Praznik rada

FENA
Povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, čestitku građanima uputio je uime Vlade FBiH i svoje lično premijer Federacije BiH Nedžad Branković.

Nastojeći da što većem broju građana osigura mogućnosti da žive od svog rada, Vlada Federacije BiH poduzima brojne mjere čiji je cilj jačanje privrednih djelatnosti. Stoga je i donijela Mandatni program rada u kojem je precizno navedeno šta namjerava uradititi kako bi podstakla ekonomski razvoj, a Bosnu i Hercegovinu u svim segmentima što više približiti evropskim standardima - kaže se u čestitki.

Do sada preduzete mjere ukazuju na pomake. Industrijska proizvodnja u Federaciji BiH u cjelini raste, a u nekim granama rast je, zaista, ohrabrujući. To su pokazatelji koji daju pravo da budemo realni optimisti i vjerujemo da će takvo okruženje pomoći ostvarenju cilja Federalne vlade da broj zaposlenih, sa sadašnjih 430.000, poveća na 550.000. Time će se većem broju građana omogućiti ekonomska i socijalna sigurnost, ali biti stvorene i pretpostavke za samoodrživost vanbudžetskih fondova - dodaje se u čestitki.