BiH
0

Branko Perić se sastao sa predsjednikom Udruženja mladih pravnika BiH

Sarajevo-x.com
Danas je u prostorijama Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTVBiH), održan sastanak predsjednika VSTVBiH Branka Perića i predsjednika Udruženja mladih pravnika u BiH, Muhameda Mujakića.

Kako je saopćeno iz Pres ureda VSTVBiH, Mujakić je prezentirao rad Udruženja, te je istakao potrebu kontinuirane komunikacije sa VSTV-om.

Ovo Udruženje je već održalo niz sastanaka sa pojedinim pravosudnim institucijama, a VSTVBiH je prepoznat kao glavni partner u ostvarivanju potreba mladih pravnika koji predstavljaju potencijalni pravosudni kadar.

„Mi ćemo podržati vaš rad, a posebno vaše projekte. Upravo radimo na razvijanju procedura za privlačenje mladih kadrova u pravosuđe Bosne i Hercegovine. Vaše Udruženje može dati veliki doprinos u razvijanju tih procedura i time osnažiti dalju reformu pravosuđa u BiH“, rekao je Branko Perić tokom današnjeg sastanka.

Pored ostalog razmjenjena su mišljenja o trenutnoj situaciji u pravosuđu, te je dogovorena daljnja saradnja VSTVBiH i Udruženja mladih pravnika u budućnosti.