{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branko Jagodić osuđen zbog utaje poreza

F
20.2.2009. u 12:49
0
3
Branko Jagodić osuđen zbog utaje poreza
0
Branko Jagodić osuđen zbog utaje poreza
Branko Jagodić iz Sremske Mitrovice osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca te novčanu kaznu u iznosu od 20 000 KM zbog počinjenog kaznenog djela utaje poreza.
On je kao osnivač, direktor i odgovorna osoba u poduzeću "BN Gama Trade" d.o.o. sa sjedištem u Donjem Rahiću tijekom 2004. godine organizirao uvoz pšenice, željezne ograde i stočne hrane iz Republike Mađarske u vrijednosti od 1.647.153,74KM, a potom tu robu prodao nepoznatim kupcima za gotovinu i na taj način izbjegao platiti porez na promet proizvoda u iznosu od 131.101,80 KM.

Optuženi Jagodić je tijekom 2005. godine, također iz Republike Mađarske, uvezao pšenicu, željezne ograde i TV antene u vrijednosti od 4.940.266,44KM te istu robu prodao za gotovinu nepoznatim kupcima i na taj način izbjegao platiti porez na promet u iznosu od 495.761,58KM.

Osumnjičeni se nalazio u pritvoru od 25. lipnja prošle godine, a nakon potvrđivanja optužnice 18. prosinca 2008. godine pritvor mu je bio produžen.

Tijekom priprema za glavni pretres sudu je dostavljen sporazum o priznanju krivnje zaključen između tužitelja, optuženog i njegovog branitelja, a u kome je optuženi priznao da je počinio kazneno djelo koje mu je stavljeno na teret i suglasio se da mu se izrekne kazna zatvora i trajanju od jedne godine i dva mjeseca i novčana kazna u iznosu od 20.000,00KM.

Sud je tuženog obvezao da kaznu plati u roku od 2 godine, a sudske troškove u iznosu od 940,00KM u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.

Optuženom je zaprijećeno da će novčana kazna biti zamijenjena kaznom zatvora, ukoliko istu ne plati u utvrđenom roku.

Optuženom je sud produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, a vrijeme provedeno u pritvoru uračunava se u kaznu zatvora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: