{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Branitelji: Ne protestujemo, ovdje smo u znak podrške ranijem dogovoru

F
FENA
11.4.2017. u 12:41
4
4
Branitelji: Ne protestujemo, ovdje smo u znak podrške ranijem dogovoru
4
Predsjednik Udruženja "Zaboravljeni branitelji" Drago Grbavac izjavio je da članovi Savjeta branitelja FBiH, koji su se okupili ispred zgrade Federalnog parlamenta, ne protestiraju već su došli spontano u znak podrške ranijem dogovoru o stavljanju rezolucije o pravima branitelja na dnevni red današnje sjednice Predstavničkog doma.
Interresorna radna grupa s kojom je to dogovarano sastoji se i od predstavnika četiriju federalnih ministarstva, kao i po tri člana iz Predstavničkog i Doma naroda Federalnog parlamenta, napomenuo je Grbavac i dodao da članovi iz Doma naroda nikad nisu ni došli.

Osnovni zahtjev iz rezolucije je da ljudi koji su se tokom proteklog rata u BiH borili u odbrambenim jedinicama dobiju po šest KM za svaki mjesec učešća u ratu na prvoj borbenoj liniji, izjavio je također predsjednik Udruženja "Zaboravljeni branitelji".

"Zahtjev je i da bude sačinjen novi registar branitelja koji trenutno broji oko 580.000 članova, a mi imamo pisane podatke da je rat završilo nešto više od 229.000 pripadnika Armije RBiH i 37.000 pripadnika HVO-a", njegove su riječi.

U zgradi Federalnog parlamenta u toku je tematska sjednica Predstavničkog doma posvećena stanju i perspektivama drvno-prerađivačke industrije u FBiH.

Odmah po otvaranju sjednice, predsjedavajući Doma Edin Mušić je izjavio da će tokom dana članovi parlamentarnog radnog tijela za boračko-invalidsku zaštitu i odgovarajuće radne grupe razgovarati s predstavnicima Savjeta branitelja FBiH, koji su se okupili ispred zgrade Parlamenta.

Zasad je okupljeno nešto više od stotinu članova Savjeta branitelja koji smatraju da će im se pridružiti i više stotina njihovih kolega iz cijele Federacije BiH.

Osim tematskog zasjedanja o drvno-prerađivačkoj industriji, za danas je najavljena i vanredna sjednica Predstavničkog doma o zastoju u gradnji Koridora 5C i stanju u preduzeću Autoceste FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: