Grude
0

Branimir Glavaš gradi kuću od 100.000 eura

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaša već više od dva mjeseca gradi kuću u BiH u zaseoku Bovani kod Drinovaca, selu odakle su njegovi roditelji.

Kuća od tri etaže, površine oko 300 metara kvadratnih, sazidana je do pod krov i biće gotova ove jeseni. Procjenjuje se da će kuća, u kojoj će biti ukupno osam soba i kupaonice, vrijediti oko 100.000 eura.

Glavaš je kuću počeo da gradi samo mjesec i po nakon što je nepravosnažnom presudom Županijskog suda u Zagrebu osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnih zločina nad Srbima u Osijeku i od tada je bjegunac pred zakonom, piše "Jutarnji list".

Građevinske radove izvodi lokalna firma, a Glavaš svakodnevno obilazi gradilište.

Kuća se nalazi uz put koji vodi do kilometar udaljenih Drinovaca, a koji je ranije asfaltirala građevinska operativa Ljube Ćesića Rojsa.

Glavaš je otkupio susjedne parcele na proplanku gdje gradi kuću.

U prvoj etaži planira da sagradi i vinoteku s velikim dnevnim boravkom. Na dvije gornje etaže biće osam soba i kupaonice. 
Neki osiječki privatnici i Glavaševi prijatelji govore da su donirali primjerene novčane iznose za gradnju njegove kuće. 

Glavaš je rekao da gradnju djelimično finansira i poslaničkom platom od oko 25.000 kuna, koja mu, uprkos činjenici da je bjegunac pred zakonom i da je hrvatski MUP za njim raspisao potjernicu, i dalje redovno stiže.