{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Brana na Miljacki će i danas biti dignuta, nastavlja se potraga za tijelom Aldina Mulića

26.12.2017. u 08:41
83
Brana na Miljacki će i danas biti dignuta, nastavlja se potraga za tijelom Aldina Mulića
83
Brana na Miljacki će i danas biti dignuta, nastavlja se potraga za tijelom Aldina Mulića
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Pretraživanjem preostalog dijela korita rijeke Miljacke do ušća u Bosnu, danas će biti nastavljen 14. dan potrage za Aldinom Mulićem (28) koji je u rano jutro 13. decembra upao u Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta.
Nakon što je jučer u dva navrata podignuta brana na Bentbaši i značajno smanjen nivo vode rijeke Miljacke, pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) po izuzetno lošem i maglovitom vremenu dva puta su se spuštali u hladnu rijeku i do mraka pretražili bukvalno svaki metar korita.

Kako neke lokacije u jučerašnjoj pretrazi korita rijeke Miljacke zbog dubine vode preko dva metra, i nepristupačnosti, nisu mogle biti detaljno pretražene danas će se još jednom podići brana na Miljacki kako bi se za tri-četiri sata ove lokacije detaljno pretražile, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Planirana je pretraga četiri lokacije koje će danas biti intenzivnije pregledane. Prva dionica je od parkinga RTV Doma prema ASA autu (općina Novi Grad Sarajevo) u dužini od 400 metara. Druga dionica se nastavlja na prvu od FIS-a nizvodno, treća dionica je iza bivše fabrike “Zora” dok je četvrta dionica, odnosno lokacija od mosta kod TC Wisa.

Prije početka današnje pretrage timovi su dobili karte sa svojim početnim pozicijama. Planirano je da se preraživanje korita rijeke Miljacke danas završi, a ako tijelo Aldina Mulića ne bude pronađeno biće isključena mogućnost da se ono nalazi u Miljacki, pa će se potraga nastaviti nizvodno rijekom Bosnom.

Pored potražnih i ronilačkih timova FUCZ i čamaca, u današnju potragu će se uključiti i pripadnici GSS iz Foče. Kao i prethodnog dana, potragu će nastaviti i pripadnici Gorske službe spašavanja općine Novi Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: