{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Brana na Bendbaši prvi put pokazala svoju svrhu

F
25.2.2013. u 15:36
6
41
Brana na Bendbaši prvi put pokazala svoju svrhu
6
Brana na Bendbaši prvi put pokazala svoju svrhu
Foto: FENA
Brana na Bendbaši, nakon dugog niza godina, jučer je prvi put pokazala svoju svrhu spriječivši da ne dođe do velikog protoka vode i izlijevanja Miljacke, ocjena je iz sarajevske Općine Stari Grad.
"Tokom jučerašnjeg dana je Općinski štab Civilne zaštite, u koordinaciji sa Kantonalnim štabom Civilne zaštite, te nadležnim ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatkom Petrovićem, na brani na Bendbaši vršio regulisanje nivoa vode, kako ne bi došlo do velikog protoka vode i eventualnih šteta u donjem dijelu riječnog toka", rečeno je Feni iz Općine Stari Grad.

Zbog izuzetno velikih količina padavina u noći sa subote na nedjelju, jučer je došlo do izlijevanja rijeke Miljacke, na potezu od brane na Bendbaši, sa desne strane obale Miljacke, u dužini oko 20 metara.

Foto: FENA
Foto: FENA

Brzom intervencijom Operativnog štaba Civilne zaštite Općine Stari Grad i nivelisanjem same brane, spriječene su štete u donjem dijelu toka rijeke i nivo vode vraćen u normalu.

Angažovani su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Vratnik" (DVD “Vratnik”) koji su, nakon što se voda povukla, izvršili čišćenje poplavljenog dijela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: