{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Brana na Bendbaši prvi put pokazala svoju svrhu

F
25.2.2013. u 15:36
6
41
Brana na Bendbaši prvi put pokazala svoju svrhu
6
Brana na Bendbaši prvi put pokazala svoju svrhu
Foto: FENA
Brana na Bendbaši, nakon dugog niza godina, jučer je prvi put pokazala svoju svrhu spriječivši da ne dođe do velikog protoka vode i izlijevanja Miljacke, ocjena je iz sarajevske Općine Stari Grad.
"Tokom jučerašnjeg dana je Općinski štab Civilne zaštite, u koordinaciji sa Kantonalnim štabom Civilne zaštite, te nadležnim ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatkom Petrovićem, na brani na Bendbaši vršio regulisanje nivoa vode, kako ne bi došlo do velikog protoka vode i eventualnih šteta u donjem dijelu riječnog toka", rečeno je Feni iz Općine Stari Grad.

Zbog izuzetno velikih količina padavina u noći sa subote na nedjelju, jučer je došlo do izlijevanja rijeke Miljacke, na potezu od brane na Bendbaši, sa desne strane obale Miljacke, u dužini oko 20 metara.

Foto: FENA
Foto: FENA

Brzom intervencijom Operativnog štaba Civilne zaštite Općine Stari Grad i nivelisanjem same brane, spriječene su štete u donjem dijelu toka rijeke i nivo vode vraćen u normalu.

Angažovani su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Vratnik" (DVD “Vratnik”) koji su, nakon što se voda povukla, izvršili čišćenje poplavljenog dijela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: