BiH
242

Brainobrain akademija za djecu - Novi način učenja

Klix.ba
Brainobrain akademija dostupna je i djeci u Bosni i Hercegovini. Riječ je o potpuno novom načinu učenja koji djeci od 4 do 14 godina omogućava da na njima prihvatljiv način, kroz zabavu i druženje usvajaju potpuno nove vještine.

Brainobrain metoda djeci pomaže razviti sposobnosti koncentracije, brzine, tačnosti, fotografskog pamćenja, vizualizacije, samopoštovanja, samopuzdanja, kreativnosti, te razvija liderske vještine, odnosno uči ih kako postati lider svog života. Djeca uče što je zajedništvo i koliko čovjek ne smije biti sebičan.

Sve su to sposobnosti koje bi svaki roditelj želio svom djetetu, a ne zna kako ga naučiti.

U čemu je čarolija?

Brainobrain program potiče razvoj obje hemisfere mozga i na taj način omogućava razvoj maksimalnih mentalnih i intelektualnih kapaciteta svakog djeteta. Djeca postaju pravi mali genijalci.

Riječ je o inovativnom dvojezičnom programu razvoja intelektulanih i životnih sposobnosti i vještina kod djece koji provode visokoobrazovani stručni ljudi - pedagozi, psiholozi, odgajatelji, učitelji, anglisti....

Cilj je stvarati samosvjesne i odgovorne ljude koji će svojim ponašanjem i aktivnošću biti uzor drugima, jer je program utemeljen na stvarnim životnim vrijednostima: ljubavi, poštenju, kreativnosti i konačno, životnoj sreći.

Magija programa je da zajedno rade djeca, treneri i roditelji i svi zajedno napreduju. Brainobrain je program za cijelu porodicu. Djeca koja redovno dolaze na časove i prate instrukcije trenera ostvaruju vrijedne životne viještine.

Sve informacije dostupne su na web stranici www.brainobrain.ba

Pogledajte kako djevojčica od četiri godine broji do 112 i šta o Brainobrain akademiji kažu djeca koja je pohađaju: