{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Bradara: Moje vrijeme za sazivanje sjednice Doma naroda još nije nastupilo

Klix.ba
11.2.2019. u 17:18
183
20
Bradara: Moje vrijeme za sazivanje sjednice Doma naroda još nije nastupilo
183
Bradara: Moje vrijeme za sazivanje sjednice Doma naroda još nije nastupilo
Foto: H. M./Klix.ba
Lidija Bradara (HDZ), još aktuelna predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH oglasila se u vezi sa zahtjevima za zakazivanjem ove sjednice, a zbog blokade isplate iz budžeta FBiH.
"Situaciju pratim, pozdravljam zasjedanje CIK-a BiH u najkraćem mogućem roku od trenutka kada je i posljednja skupština izabrala izaslanike (petak), no suprotno mišljenju javnosti ili pojedinih medija, posao SIP-a nije završen, i nažalost moje vrijeme glede mogućnosti sazivanja sjednice još nije nastupilo", saopćila je Bradara.

Ističe da ne zna koliko su kolege iz CIK-a danas ove informacije uspjele iskomunicirati sa javnosti, ali, nakon njihovog današnjeg utvrđivanja rezultata, slijedi rok za žalbe u roku od dva dana. Prije službene potvrde odnosno objave u Službenom glasniku, nažalost, tvrdi ona, sazivanje sjednice nije moguće. Prema dostupnim informacijama, CIK bi rezultate, djelomično ili potpuno mogao potvrditi u četvrtak a objaviti već u petak, i nakon toga bi u najkraćem poslovničkom roku sjednica bila zakazana.

"Ovo su činjenice na koje sam upozoravala i prije samih izbora a pogotovo nakon istih, odnosno prije Odluke CIK-a o popunjavanju Doma naroda. Osim toga, više puta sam apelirala na skupštine da izvrše izbor izaslanika i rok je davno nažalost prekršen. Tako da sve ono što bude do mene, a to je sazivanje sjednice u najkraćem poslovnički mogućem roku, od potvrđivanja konačnih ili djelomičnih rezultata, ću ispuniti. Nadati se da će sjednica biti već početkom sljedeće sedmice", naglasil je ona.

Što se samog budžeta tiče i priprema za njegovo izglasavanje, kaže da njen ured već prati ovaj proces kako bi isti maksimalno ubrzali "a sve insinuacije glede starog saziva su netačne i zlonamjerne jer s prvim izabranim novim delegatom, ta mogućnost je isključena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: