{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bračni par iz Njemačke donirao vozilo hitne pomoći

F
3.6.2008. u 11:22
0
0
Bračni par iz Njemačke donirao vozilo hitne pomoći
0
Bračni par iz Njemačke donirao vozilo hitne pomoći
Bračni par Frank i Hannelore Heidebrecht iz Hamburga već deset godina redovno posjećuju Jajce i pomažu povratnicima, socijalno ugroženima, djeci, udruženjima građana, nevladinim organizacijama i ustanovama.
U nizu donacija ovog bračnog para je vozilo hitne pomoći za potrebe Doma zdravlja Jajce.

Načelnik Općine Nisvet Hrnjić naglasio je da je prava vrijednost čovjeka stvarati nova prijateljstva i održavati stara.

"Bračni par Heidebrecht je veliki prijatelj grada Jajca i mi želimo da tako i ostane", istakao je Hrnjić. Naglašavajući da će donirano vozilo uveliko pomoći Domu zdravlja Jajce, direktor ove ustanove dr.Ivo Barišić, zahvalio je Franku i Hannelore na svesrdnoj pomoći i nesebičnom zalaganju u prikupljanju sredstava za kupovinu doniranog vozila.

"Ovo vozilo će služiti svojoj svrsi - spašavanju života ljudi", istakao je dr. Barišić upućujući još jednom zahvalnost bračnom paru Heidebracht i za vozilo donirano prije dvije godine za potrebe pacijenata čiji životi ovise o dijalizi.

Tokom svoje posljednje posjete Jajcu bračni par Heidebrecht iznova su obradovali članice Udruženja žena "Nada" poklonivši dio računarske opreme, igračkama su se radovala djeca Dječijeg vrtića, Centru za socijalni rad uručena je pošiljka odjevnih predmeta za ugrožene građane. Frank i Hannelore posjetili su i MDD "Merhamet" i za potrebe narodne kuhinje uručili novčanu pomoć.

Svih ovih godina bračni par Heidebrecht pomagao je na razne načine, pa je tako, radi samozapošljavanja pružena pomoć u opremanju jednog frizerskog salona, s 20 računara opremljen je informatički kabinet u jajačkoj gimnaziji, osiguran namještaj i oprema za gradsku biblioteku, nabavljena dva karting vozila za autoškolu namijenjena najmlađima u čijoj donaciji je učestvovao i bivši svjetski prvak "Formule 1" Mihael Šumaher, nekoliko invalidskih kolica, aparati za mjerenje nivoa šećera u krvi.

A riječ je tek o djelu pomoći ovog bračnog para, koji su pomagali na razne načine i Udruženje dijabetičara, Udruženje građana "Naša djeca", Udruženje "Nada" i Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize i druge.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: