Iznos od 20.000 KM
60

Braća Stojnić podnijela inicijativu da Grad Sarajevo pomogne djeci ubijenih policajaca

M. N.
Vijećnici Gradskog vijeća Sarajevo Denis i Dado Stojnić podnijeli inicijativi u kojoj se traži da se djeci poginulih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujniovića dodijeli 20.000 KM, te da dobijaju stipendiju od 500 KM mjesečno do punoljetstva.

Braća Stojnić naglasila su da su ti policajci dali život za grad Sarajevo i našu državu, te da su svi dužni da podrže ovaj prijedlog i da se nađe solucija da se ta djeca osiguraju.

Prijedlog su podržali vijećnici NLB-a, Naše stranke i Naroda i pravde te više samostalnih vijećnika.

"Na ovaj način se želi poslati poruka svim ostalim policajcima da Sarajevo brine o porodicama onih koji čuvaju sigurnost našeg grada", kazala su braća Stojnić. 

Denis Stojnić je kazao kako će tražiti da se iznađe rješenje i za sina policajca Muhidina Pivodića jer, naglašava, od kratkotrajne pomoći djeca nemaju puno koristi.

"Njima je koliko toliko potrebna redovna pomoć i da se normalno školuju. Najmanje kako se možemo odužiti njihovim očevima koji su za ovu državu život dali je da im ta ista država pruži za njihovu djecu bilo kakvu finansijsku pomoć, a mi smo dužni da gradski novac usmjerimo u prave ruke", poručio je Stojnić.

Stojnići su ranije organizovali i turnir u čast poginulog policajca Pivodića, a privatno finansijski pomažu njegovog sina.