BiH
0

Braća Gaši, Mirsad Krasnić i Adnan Alomerović u bjekstvu

FENA
Zajedničkom akcijom pripadnika FUP-a, kantonalnog Tužiteljstva i MUP-a KS koja je provedeno jučer i danas uhapšeni su Amir Kasumić, Ergin Proho, Muharem Čaušević, Edin Hot i Sinan Ljuca osumnjičeni za krivično djelo udruživanja u zločinačku organizaciju radi izvršenja više krivičnih djela.

Prema riječima tužitelja kantonalnog Tužiteljstva Olega Čavke FUP traga za Muhamedom Alijem Gašijem, Azizom Gašijem, Mirsadom Krasnićem i Adnanom Alomerovićem.

"U toku dana u prostorije FUP-a privedeni su i Izet i Fuad Đapić osumnjičeni za pomaganje ovoj skupini", kazao je Čavka.

Čavka je istakao da je hapšenje navedenih osoba rezultat višemjesečnih koordiniranih priprema a u skladu s istragom protiv osumnjičenih koja je otvorena 31. decembra 2007.

U protekla dva dana službenici policije obavili su i 11 pretresa u objektima koji pripadaju osumnjičenim te izuzeli niz predmeta koji će javnosti biti poznati nakon operativnih procedura.

"Za četiri osobe koje su u bjekstvu bit će raspisana pozjernica", kazao je Čavka ne želeći dalje komentirati ovaj slučaj u, kako je rekao, "interesu istrage".