{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BPS: Što prije uhapsiti Herendu i Šošića, pripadnike grupe "Ševe"

F
25.2.2013. u 18:23
82
BPS: Što prije uhapsiti Herendu i Šošića, pripadnike grupe "Ševe"
82
BPS: Što prije uhapsiti Herendu i Šošića, pripadnike grupe "Ševe"
Sefer Halilović
Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS-Sefer Halilović) pozvala je danas nadležne institucije da što prije otvore istragu o djelovanju nekolicine pripadnika grupe "Ševe" kao i da uhapse dva pripadnika MUP-ove ratne grupe "Ševe" Nedžada Herendu i Dragana Šošića s obzirom na sumnje koje su iznesene u javnosti.
Oni se sumnjiče da su počinili ratne zločine tokom 1992. i 1993., a njih nadležne institucije do danas niti su saslušale niti otvorile istragu protiv njih, iako su bh. javnost preplavila svjedočenja o ubistvima grupe MUP-a zvane "Ševe".

U ovoj stranci smatraju da Tužilaštvo BiH i KS moraju pokazati spremnost da se uhvate u koštac s ovim teškim pravnim slučajem koji će, ako se ne razjasni, ostaviti ogromnu mrlju na časnoj borbi za BiH i koji će ostaviti prostor da se događaju nova ubistva koja će ostati nerazjašnjena.

"Otvaranje istrage i hapšenje Šošića i Herende će omogućiti spriječavanje uticaja na svjedoke, spriječit će bjekstvo ovih pripadnika "Ševa" te će onemogućiti eventualno uklanjanje materijalnih dokaza o djelovanju te grupe", ističu u BPS-u.

Napominju da do sada ni jedno tužilaštvo u BiH nije otvorilo istragu protiv grupe "Ševe" niti su saslušali sve njihove pripadnike "što očito govori da pripadnici ove jedinice uživaju određenu političku zaštitu, a to otvara prostor za dublju i temeljitu istragu u vezi ove jedinice".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: