{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BPS-Sefer Halilović odgovara Miloradu Dodiku

F
8.11.2012. u 18:37
266
82
BPS-Sefer Halilović odgovara Miloradu Dodiku
266
BPS-Sefer Halilović odgovara Miloradu Dodiku
Sefer Halilović
Povodom opetovane izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da je referendum o otcjepljenju entiteta RS i dalje "opcija" Bh. patriotska stranka (BPS)-Sefer Halilović smatra da se predsjedniku SNSD-a mora odgovoriti kvalitetnom reciprocitetnom mjerom: o mogućnosti održavanja referenduma čitave države Bosne i Hercegovine o očuvanju njene teritorijalne cjelovitosti.
U BPS-Sefer Halilović smatraju da "Milorad Dodik jedino razumije jezik ovakvih, reciprocitetnih a provodivih, mjera i da bez imalo ustezanja treba na najave ili korake o entitetskom referendumu, odgovoriti državotvornim referendumim cijele BiH", saopćio je Sektor za komunikacije BPS-Sefer Halilović.

Mišljenja su da izjava Milorada Dodika da ga zanima ostanak unutar, samo, dejtonske BiH, je ništa drugo do likovanje nad sporazumom čiju provedbu nisu omogućili države garanti sporazuma i čiju povedbu su, sistematski, opstruirale vlasti u entitetu RS, posebno u odnosnu na aneks sporazuma koji se odnosi na povratak prognanih.

BPS-Sefer Halilović poziva novu parlamentarnu većinu na državnom nivou da ili postignu dogovor u vezi ulaska BiH u NATO ili raspišu vanredne parlamentarne izbore jer bez ovog, ključnog, dogovora za očuvanje cjelovitosti BiH, besmisleno je praviti bilo kakve stranačke dogovore.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: