BiH
106

BPS-Sefer Halilović: Karamarku i sličnima ćemo zabraniti ulazak u BiH

Klix.ba
BPS-Sefer Halilović najoštrije osuđuje izjavu predsjednika HDZ-a Hrvatske Tomislava Karamarka kako će se on i hrvatski HDZ miješati u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

"Time, zapravo, čime poručuju da žele nastaviti sa politikom Franje Tuđmana i Mate Bobana koja je u Den Haagu osuđena za udruženi zločinački poduhvat", saopćeno je iz ove stranke.

Naglašava se da od 1996. BPS-Sefer Halilović govori o potrebi jačanja "naše državnosti, uspravljanja naše nacionalne kičme, kreiranja nacionalnog zavjeta kojeg niko ne bio smio pogaziti, a sve ovo upravo radi onih koji bi kao Tomislav Karamarko da se miješaju u unutrašnje stvari BiH dok, su s druge strane, u Hrvatskoj druga dva naroda potpuno minimizirali, istjerali iz Ustava ali i iz zemlje".

"Ukoliko BPS-Sefer Halilović odnese pobjedu na izborima 2014. i ukoliko predsjednik naše države bude Sefer Halilović, takve osobe kao što je Karamarko sa jedne, ili Aleksandar Vučić sa druge strane, proglasit ćemo personama 'non grata' jer Bosna i Hercegovina jeste dobar domaćin, ali onima koji je poštuju. Ostalima nije mjesto u našoj zemlji", saopćeno je iz stranke BPS-Sefer Halilović.