BiH
0

BPS poziva Lajčaka da sankcionira antidejtonsko i antiustavno djelovanje iz RS-a

FENA
Kantonalni odbor Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) - Sefer Halilović poziva visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka da konačno počne sankcionirati antidejtonsko i antiustavno djelovanje političara iz RS-a, te da im pojasni, ako su zaboravili, ili izgubili iz vida da je BiH trajna kategorija, međunarodno priznata, suverena i nedjeljiva država.

U saopćenju za javnost upućenom iz stranačkog KO Sarajevo navodi se da je na demonstracijama u Banjoj Luci zapaljena zastava države Bosne i Hercegovine pred očima policije koja je bila samo nijemi posmatrač tog fašističkog čina.

Iz ove stranke napominju da je to još jedan u nizu primjera zašto policija RS-a ne može ostati, ni opstati. BPS smatra da je spomenutim činom sve rečeno o kakvoj se policiji radi i ko njome rukovodi.

"Istovremeno, pozivamo sve državne institucije da se okrenu same sebi i počnu rješavati nagomilane probleme građana, jer samo na taj način Bosna i Hercegovina može napredovali prema Evropskoj uniji", navodi se u saopćenju.