Oštre poruke
51

Božo Skopljaković: Kucnuo je čas da se razbije jednoumlje koje provodi HDZ

Klix.ba
Nakon što je objavljen ainformacija da će kantonalni odbori Hrvatske stranke BiH i HDZ-a 1990 u Zeničko-dobojskom kantonu zajedno nastupiti na izborima, oglasio se i član Glavnog vijeća HNS-a i član HDZ-a Bariša Čolak koji je kazao da je takav potez uperen protiv hrvatskog jedinstva.

Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković odbacio je tvrdnje Bariše Čolaka da je sporazum kantonalnih odbora Hrvatske stranke i HDZ 1990 u Zeničko dobojskom kantonu uperen protiv hrvatskoga jedinstva .

"Dapače, taj je važan dogovor, kao i oni koji zasigurno uskoro slijede, itekako u interesu Hrvata u cijelom području BIH jer je napokon kucnuo trenutak da se razbiju nepodnošljiva i nekorektna manipulacija i jednoumlje koje, kroz tzv HNS. godinama provodi HDZ BiH. Grubome političkome tlačenju na štetu hrvatskih interesa, a za osobni politički i finansijski profit jedne klijentelističke i kleptomanske skupine ljudi mora doći kraj", poručuje Skopljaković.

Dodaje da razumije Čolaka, kao jednog od kreatora "sramnoga, diskriminirajućega prijedloga izmjena Izbornoga zakona, koji je na sreću završio na smetljištu, i kao slijepi sukreator izdaje hrvatskih interesa u RS, mora pravdati javnosti a napose Hrvatima, ali činjenice naprosto govore da je politika koju vodi vrh HDZ BiH nanijela i nanosi ogrmnu štetu Hrvatima u većem dijelu BiH".

"Ta šteta će biti još i veća ako HDZ BIH odbije tehničke izmjene Izbornoga zakona koje bi trebale poboljšati izborni proces i umanjti prevare i izborne krađe", navodi se u priopćenju Bože Skopljakovića predsjednika Hrvatske stranke BiH .