Sud BiH
1

Božo Mihajlović odbio da se izjasni o krivnji za nesavjestan rad u službi

FENA
Božo Mihajlović (Foto: Oslobođenje)
Božo Mihajlović (Foto: Oslobođenje)
Bivši zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva BiH Božo Mihajlović, optužen za nesavjestan rad u službi, odbio je da se izjasni o krivnji, nakon čega je Sud konstatovao da krivnju negira.

"S obzirom na svu situaciju, odbijam da se izjasnim", izjavio je Mihajlović.

Prethodno je, na upit sudije Mirsada Strike da li je razumio optužnicu i da li ima potrebe za pojašnjenjem, Mihajlović odgovorio da nema.

Optužnica tereti Mihajlovića po jednoj tački za nesavjestan rad u službi, a protiv njega se u Sudu BiH vodi postupak za isto krivično djelo, javlja BIRN.

Mihajlovića ta optužnica tereti da je nesavjesno postupio u vršenju službene dužnosti tužioca i to propuštanjem nadzora nad radom Sadine Beridan-Zuhrić, koja je od polovine novembra 2006. radila kao daktilograf i referent u Tužilaštvu BiH.

Beridan-Zuhrić je, navedeno je u optužnici, prisvojila privremeno oduzeti novac iz devet predmeta, pri čemu joj je propuštanje dužnosti nadzora od strane Mihajlovića omogućilo i zadržavanje prisvojenog novca, bez otkrivanja njenog nezakonitog postupanja, a usljed čega je nastupila imovinska šteta u iznosu višem od 100.000 konvertibilnih maraka.

I po toj optužnici je Mihajlović odbio da se izjasni o krivnji, nakon čega je Sud, po službenoj dužnosti, konstatovao da je negira.

Sudija Strika je rekao da je očekivati da se ovaj predmet spoji s postupkom u kojem se Mihajloviću sudi, da li po prijedlogu odbrane ili tužilaštva, kao i da bi to bilo u interesu optuženog.

Mihajlović je početkom marta prošle godine podnio ostavku na mjesto šefa Odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, javio je BIRN.