{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Božo Ljubić: Neki mediji su me krivo interpretirali

F
4.4.2007. u 13:59
0
0
Božo Ljubić: Neki mediji su me krivo interpretirali
0
Božo Ljubić: Neki mediji su me krivo interpretirali
Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić u današnjem saopćenju za javnost ističe kako su neki mediji krivo interpretirali njegov odgovor na pitanje u interviewu koji je objavljen u Večernjem listu 2. apila.
Ljubić ističe kako je na pitanje kako komentira inicijative nekih političara o izdvajanju teritorija iz jednog entiteta u drugi, te ponude Milorada Dodika da Hrvati dobiju treći entitet, odgovorio da te izjave i inicijative procjenjujem kao politički marketing.

“Radi se o političkom marketingu. To vrijedi i za izjave Milorada Dodika da Hrvati moraju imati treći entitet, a RS ostane u sadašnjim granicama.

Dodik bi bio puno vjerodostojniji kada bi svojem prijedlogu dodao da Bosanski Brod, Derventa, Šamac, Modriča uđu u sastav Posavske Županije, i da vlast na deset godina bude konstituirana prema broju stanovnika prije 1991. godine, te da se onda raspišu izbori i uspostavi nacionalni reciprocitet.

To bi bila konkretna ponuda, a ne politički marketing. Ovako me to podsjeća na antičku izreku: Boji se Danajaca i kad darove donose“, ističe Ljubić.

Iz ovoga je jasno da dobronamjeran čitatelj ni na koji način nije mogao izvući zaključak da se ja zalažem za bilo kakvu razmjenu teritorija između entiteta, navodi Ljubić u današnjem priopćenju te dodaje kako se zalaže za cjelovitu ustavnu reformu BiH u kojoj neće biti mjesta za dvoentitetsku podjelu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: