BiH
0

Božo Ljubić: Dobra vijest - američko prisustvo

SRNA
Božo Ljubić
Božo Ljubić
Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić izjavio je večeras da smatra da je dobra vijest poruka potpredsjednika SAD Joseph Biden da je Amerika ponovo prisutna u regionu Balkana.

Ljubić je novinarima izjavio da je tokom sastanka Bajdena i visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Javiera Solane sa političkim liderima rečeno da su SAD prisutne u saradnji sa EU.

On je naglasio da je budući period velika šansa za BiH

"Naravno, mi sami moramo pokazati dovoljnu dozu hrabrosti i vodstva i da iskoristimo ovu šansu koja nam se pruža", dodao je Ljubić.

Potpredsjednik SAD Joseph Biden najviši je zvaničnik nove administracije SAD-a koji je   posjetio BiH. On se danas obratio poslanicima i delegatima u Parlamentarnoj skupštini BiH. 	

Biden se tokom posjete  BiH sastao sa liderima vodećih stranaka u BiH, članovima Predsjedništva BiH i rukovodstvom Parlamentarne skupštine BiH, a sutra boravi u Beogradu. 

Solana će sutra u nastavku posjete u Sarajevu razgovarati sa komesarom Policijske misije EU Štefanom Felerom o statusu planova za pojačani angažman EU i prioritetima eventualnog narednog mandata ove policijske misije.