'Ruke i srca koja pomažu'
0

Božićni vašar u Uniticu

Sarajevo-x.com
U dolazećem periodu odmora i proslava, bliži se i dugoočekivani Božićni Vašar: 'Probaj i kupi za Dobročinstvo', planiran za 6. decembar u Uniticu.

Božićni Vašar je internacionalni festival hrane i poklona na kojem će biti predstavljeni specijaliteti i pića različitih država/ambasada, proizvodi i pokloni mnogih poznatih kompanija, nevladine organizacije iz cijele Bosne i Hercegovine, kutak „Slatkiši i gozba“ sa najboljim receptima međunarodnih i lokalnih volontera, igraonica za mališane kako bi roditelji mogli nesmetano kupovati, „Bogatstvo i zadovoljstvo“ novih i nešto starijih časopisa i knjiga za ljubitelje knjige, „2 za 2 za Dobročinstvo“ ( 2KM za 2 filmske projekcije) prikazivanje novih filmskih ostvarenja za djecu, izložba bosanskih rukotvorina, te „Pozdrav bosanskoj umjetnosti“ uz prisustvo poznatih umjetnika.

Sredstva prikupljena Božićnim Vašerom će biti usmjerena za nabavku infusomata koji će omogućiti sigurnu terapiju davanja infuzije ne samo za pacijente Onkološkog odjeljenja, već za sve pacijente na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu; obnovu sobe za odmor, sobe za psihoterapiju, sobe za roditelje i biblioteku koja će roditeljima omogućiti pristup važnim informacijama o različitim tipovima kancera i tretmanima liječenja.

Božićni Vašar organizuje Fondacija 'Ruke i srca koja pomažu', koja istovremeno radi na još dva projekta, a to su: MUCHH (Muzika i boje za nadu i liječenje) fokusiran na djecu sa Onkološkog odjeljenja, te sarađuje sa Avonom na projektu 'Šetnja za Život' kojim podiže svijest o raku dojke.

Posvećeni i dinamični osnivači Fondacije 'Ruke i srca koja pomažu su: Cheryl Romano, Marjo Wieman, Don Belisle, Anne Marie Hammer i Zlata Ramić.

Navedena grupa redovno organizira zabavne aktivnosti za međunarodnu i lokalnu zajednicu. Nedavno je organizirana posjeta Titovom bunkeru, fabrici za obradu drveta u Konjicu te je organizovan ručak pored rijeke.

Zainteresirane osobe koje žele podržati ovaj vrijedan događaj kroz volontiranje, donirati knjige, kolače i peciva za program „Slatkiši i gozba“ ili se čak pridružiti MUCHH-ovim zabavnim aktivnostima, mogu s fondacijom stupiti u kontakt putem emaila: [email protected]., navedeno je u saopštenju Fondacije 'Ruke i srca koja pomažu'.