{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Božićni bazar" za pomoć djeci oboljeloj od raka

F
11.11.2009. u 12:08
0
0
"Božićni bazar" za pomoć djeci oboljeloj od raka
0
"Božićni bazar" za pomoć djeci oboljeloj od raka
Fondacija "Ruke i srca koja pomažu" (MUCHH) organizirat će 6. decembra u zgradi UNITIC-a u Sarajevu manifestaciju "Božićni bazar: Probaj i kupi u dobrotvorne svrhe", a dosad je sudjelovanje potvrdilo više od 25 firmi, mnoge ambasade i 15 nevladinih organizacija.
Novac prikupljen na Božićnom bazaru namijenjen je za pomoć djeci oboljeloj od raka na klinikama u FBiH i RS-u. U okviru Božićnog bazara bit će upriličene i izložbe nazvane "U čast bosanskoj umjetnosti i modi" na kojima će bh. umjetnici prezentirati svoje radove.

MUCHH na razne načine tokom cijele godine pomaže Pedijatrijsku kliniku Jezero u Sarajevu. Od decembra 2008. Fondacija dostavlja mjesečne paketiće za svu djecu koja se liječe u toj bolnici, a dosad je podijeljeno 1.373 paketića. Fondacija je uposlila i kliničkog psihologa radi savjetovanja roditelja i djece oboljele od raka.

Božićni bazar je internacionalni festival hrane i poklona na kojem će biti predstavljeni specijaliteti i pića različitih država/ambasada, proizvodi poznatih kompanija, te drugi sadržaji.

Fondacija "Ruke i srca koja pomažu" radi na još dva projekta i to projektu "Muzika i boje za nadu i liječenje", koji je fokusiran na djecu s Onkološkog odjeljenja, a u saradnji s "Avonom" radi na projektu "Šetnja za život" kojim podiže svijest o raku dojke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: