{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Božićna čestitka: Kardinal Puljić pozvao na obnovu vjere u vremenu koje "krade nadu"

23.12.2014. u 11:48
9
41
Božićna čestitka: Kardinal Puljić pozvao na obnovu vjere u vremenu koje "krade nadu"
9
"Slavlje Božića treba obnoviti prepoznatljivo lice kršćanina u privatnom i javnom životu da živimo iz uvjerenja", poručio je danas u Božićnoj čestitki kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup i metropolit.
Božićna čestitka Vinka Puljića (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Božićna čestitka Vinka Puljića (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)


Puljić je istakao da današnje stanje "krade nadu", te da su mnogi izgubili radost života, a da su stoga u nadbiskupiji odlučili "ići zajedno" i održati sinodu pod geslom "Sve obnoviti u Kristu".

"Ponovo moramo prepoznati da na našem putu nismo sami, da na našem trpljenju nismo sami, nego je Krist ušao u našu povijest. On je živ i danas. Radovati se Božiću znači prepoznati Krista na našem životnom putu na našim ostvarenjima i traženjima", kazao je nadbiskup vrhbosanski.

"Osjećam potrebu kao vaš pastir, dok vas pozivam na obnovu, da se i sam zdušno predam tom otajstvu Isusove prisutnosti, u tome doživim ponovno obnovljenu nadu, hrabrost za život i uporno naviještanje te Božije ljubavi koja se očitovala i koju prepoznajemo u slavlju Božića", istakao je, između ostalog, Puljić.

S obzirom na to da je papa ovu godinu proglasio godinom redovništva, Puljić navodi da vrhovni poglavar Katoličke crkve želi da redovnici i redovnice oduševljenije žive sadašnjost u zajedništvu i s nadom prigrle budućnost.

"U zajednici radosno življena vjera čini Crkvu privlačnom, veli papa Franjo", prenio je Puljić.

Pozvao je vjernike na najhitniju obnovu vjere u Krista, te naglasio da se nadbiskupija neće obnoviti ako ne krene od porodice koja je gnijezdo života, vjere, uljudbe, duhovnih zvanja i budućnosti cjelokupnog društva.

Kardinal Vinko Puljić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Kardinal Vinko Puljić (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)


"U službi Otajstva Isusova rođenja ohrabrimo se međusobno u poniznosti kako bismo jedni drugima opraštali jer znamo: nema Božijeg mira gdje nema opraštanja. Pružimo ruku zajedništva, zaželimo radost Božića jedni drugima i Isusovu prisustnost u našem životnom hodu. Čestitajući Božić želimo umnažati radost kroz našu kršćansku ljubav brišući suze boli, tješeći žalosne, hrabreći nemoćne, kako bi u svima nama vladala Isusova blizina, jer se želimo u njemu obnoviti", poručio je Puljić i pozvao da nestane grube psovke, svake svađe i izvora mržnje, te podijeljenosti i suprotnosti na putu vjere.

"Neka Božić donese radost života, ohrabrenu nadu, spremniju solidarnost i odvažnije složno zauzimanje za naš opstanak i jednaka prava u ovom duštvu koje svi moramo izgrađivati. Neka Isus donese utjehu ožalošćenima, siromašnima, onima koji nemaju posla, koju su usamljeni i bolesni. Posebno neka donese radost djeci, da rastu u ozračju porodične ljubavi i zdrava društva", kazao je Puljić i Božić čestitao riječima: "Čestitam vam Božić i Isusovo porođenje, blagoslovljeni svi božićni dani. U novoj godini 2015. neka vas prati svaki Božiji blagoslov".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: