BiH
0

BOSS: Zbog odgađanje reformi građani BiH doživjeli još jedno poniženje

FENA
Uvođenjem besplatnih viza građanima Srbije od strane Evropske Unije, Bosna i Hercegovina doživjela je još jedno u nizu poniženja za koja odgovornost snose isključivo bh. vladajuće političke stranke, tvrdi predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović.

"Vladari BiH nadmeno su upropastili sve prilike da usvajanjem reformi bez otezanja i maltretiranja domaće javnosti i međunarodnih dužnosnika olakšaju položaj bh. građana.

Kulminacija političkog bezobrazluka prema Europskoj uniji dogodila se u rujnu prošle godine, kada su Haris Silajdžić i Sulejman Tihić grubo odbili prijedlog visokog predstavnika koji je za reformu policije i europski put BiH bio daleko bolji od usvojene tzv. reforme.

Politikantstvo vladajućih bh. političara i njihovo nastojanje da dobronamjerne prijedloge predstavnika međunarodne zajednice predstave kao akt neprijateljstva, rezultiralo je poraznom činjenicom da je BiH jedina zemlja u regiji koja s Europskom unijom još nije potpisala sporazum o stabilizaciji i pridruživanju", stoji u BOSS-ovu priopćenju za javnost.