{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BOSS: U BiH je drastično narušena sloboda javne riječi

F
19.4.2008. u 10:57
0
0
BOSS: U BiH je drastično narušena sloboda javne riječi
0
BOSS: U BiH je drastično narušena sloboda javne riječi
"Fizički napad državnog poslanika i dužnosnika stranke za BiH Sadika Bahtića na novinarsku ekipu FTV-a direktna je posljedica toleriranja dosadašnjih prijetnji i fizičkih napada na novinare", tvrdi predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović.
Drastično narušena sloboda javne riječi u BiH rezultat je inertnosti nadležnih bh. organa, ali i predstavnika međunarodne zajednice koji nisu sankcionirali prijetnje Milorada Dodika Bakiru Hadžiomeroviću, brutalni fizički napad na novinara Sanjina Bećiragića i napad na porodicu Slobodana Vaskovića.

Posebno zabrinjava što Stranka za BiH umjesto adekvatne javne osude i sankcioniranja Sadika Bahtića, najavljuje da će ispitati je li napadnuta ekipa FTV-a, iako videosnimak svjedoči da se Bahtić fizički obračunavao s novinarima pozvanim na konferenciju, ističe Ajanović.

Ponovni izostanak reakcija nadležnih organa mogao bi rezultirati daljnjim ugrožavanjem medijskih sloboda jer bi razne političke i tajkunske siledžije mogle s prijetnji i fizičkih napada preći i na likvidacije novinara, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Kozmetičke promjene na Kubi

19.04.2008. u 11:02

Nastavak afere Pukanić

19.04.2008. u 10:35
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: