{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BOSS: Ne može se zaustaviti eskalacija kriminala bez sudjelovanja OHR-a

F
12.2.2008. u 12:19
0
0
BOSS: Ne može se zaustaviti eskalacija kriminala bez sudjelovanja OHR-a
0
BOSS: Ne može se zaustaviti eskalacija kriminala bez sudjelovanja OHR-a
Predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović smatra da eskalaciju kriminala u BiH nije moguće zaustaviti bez aktivne uloge visokog predstavnika, koji po Aneksu 10 Daytonskog mirovnog sporazuma ima obavezu osiguravati mir, posebno iz razloga što je, kako tvrdi Ajanović, domaća vlast od BiH napravila državu opasnog življenja.
Apsurdno je da zbog nerada viših organa vlasti, kantonalni organi moraju sami rješavati problem eskalacije kriminala. Ilustracije radi, na prijedlog člana Glavnog odbora BOSS-a i poslanika Azre Avdić, Skupština Tuzlanskoga kantona usvojila je zaključak kojim namjerava preuzeti ingerencije za gradnju odgojno-popravne ustanove i disciplinskog centra za malodobne delikvente, ako Federacija ponovo izbjegne izvršiti svoju obavezu.

Ako izostane adekvatna reakcija visokog predstavnika, protuzakonito i neodgovorno ponašanje političara i njihova povezanost sa kriminalnim krugovima i dalje će biti negativan uzor za malodobne delikvente, što će rezultirati daljim prisilnim samoorganiziranjem građana, stoji u BOSS-ovu priopćenju za javnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: