BiH
0

BOSS: Naručeno ubistvo Mirnesa Ajanovića

FENA
U povodu informacija o terorističkoj skupini, ubačenoj u BiH s nalogom da ubije Mirnesa Ajanovića, Bosanska stranka održala je danas izvanrednu press konferenciju.

Član Glavnog odbora BOSS-a Faruk Balijagić je putem press konferencije obavijestio javnost da lider BOSS-a i kandidat za Predsjedništvo BiH Mirnes Ajanović i njegova obitelj već danima žive pod konstantnom pratnjom specijalne policije, jer je naručeno ubojstvo Mirnesa Ajanovića, koje treba obaviti teroristička skupina iz Srbije.

Organi državne sigurnosti raspolažu informacijama da je u BiH ubačena opasna teroristička plaćena skupina, s isključivim ciljem da prema nalogu za sada nepoznate osobe ili skupine osoba iz BiH, iz političkih motiva ubiju Mirnesa Ajanovića.

Nadležni organi su zbog ozbiljnosti situacije od Ajanovića zatražili da momentalno sve aktivnosti podredi sigurnosti sebe i svoje obitelji, što je bitno limitiralo izbornu kampanju BOSS-a. S obzirom na opsežnost policijske akcije i Tužiteljstva BiH, može se reći da do sada ni jedan bh. političar nije bio izložen tolikoj prijetnji po život, zbog čega Mirnes Ajanović, njegova supruga i dvoje djece do daljnjeg žive pod maksimalnim antiterorističkim nadzorom, rekao je Balijagić.

Fatmir Alispahić je istaknuo kako opasnost nije otklonjena, već je samo odgođena, budući da opasna teroristička skupina još nije uhvaćena, te da naručitelji Ajanovićevog ubojstva mogu promijeniti taktiku. Postoje indicije koje bi istražni postupak mogle odvesti do onoga tko je naručio ubojstvo Mirnesa Ajanovića.