Parlament FBiH
6

Bošnjački delegati uputili Bradari zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Doma naroda

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Delegati iz reda bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH uputili su zahtjev za sazivanje vanredne sjednice federalnog organa zakonodavne vlasti, a na kojoj bi razmatrali budžet za 2019. godinu.

Zahtjev koji potpisuje 15 delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH upućen je na ruke predsjedavajućoj Lidiji Bradari (HDZ), a koja je danas izjavila kako budžet za 2019. godinu treba usvojiti novi saziv Doma naroda Federalnog parlamenta.

Delegati predlažu da se na dnevnom redu vanredne sjednice razmatra Prijedlog budžeta za 2019. godinu, Prijedlog zakona o izvršenju budžeta za 2019. godinu, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o budžetima u FBiH te prijedlozi odluka o odobravanju finansijskih planova Federalnog zavoda za zapošljavanje, Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja.

Delegati su naveli kako je Bradara dužna sazvati sjednicu u roku kraćem od 14 dana te da zahtjev za sazivanje vanredne sjednice upućuju kako bi spriječili ekonomski kolaps u entitetu FBiH zbog neusvajanja predloženih akata u Domu naroda Parlamenta FBiH.