{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bošnjaci iz Štajerske poslali 120 tona pomoći

F
26.5.2014. u 09:01
4
9
Bošnjaci iz Štajerske poslali 120 tona pomoći
4
Bošnjaci iz Štajerske poslali 120 tona pomoći
Foto: Arhiv/Klix.ba
Udruženje Bošnjaka u austrijskog pokrajini Štajerska do sada je prikupilo 120 tona humanitarne pomoći koja je u 63 transporta dostavljena i podijeljena stanovništvu poplavljenih gradova u BiH.
"Prvih pet kamiona pomoći upućeno je u Doboj i Maglaj, najvažnije je bilo pomoći najugroženijima, a etnička pripadnost i entitetske podjele nisu važne", rekao je u izjavi za Agenciju FENA predsjednik Udruženja Bošnjaka čije sjedište je u Grazu, Safet Ljubijankić.

Nakon Doboja i Maglaja, pomoć iz Graza je upućena u Srebrenicu, Žepče, Ključ, Odžak, Orašje.

"Tokom vikenda upućen je kamion pomoći u Domaljevac u Posavini gdje su rekli da u to mjesto pomoć nikako ne stiže", rekao je Ljubijankić i dodao kako nastoje dostaviti pomoć upravo u mjesta do kojih skoro niko ne dolazi.

Na početku su sarađivali s Merhametom, ali nakon što im je generalni sekretar te humanitarne organizacije Sidik Aždahić rekao da se pomoć mora lagerovati kod njih, a ne ići direktno stanovništvu kojem je to potrebno, Udruženje Bošnjaka Štajerske je odustalo od te kooperacije.

"Nismo mogli prihvatiti takve uslove gdje gladan narod čeka, dok se pomoć, voda i hrana lageruje", rečeno je u Udruženju, gdje su potom ostvarili uspješnu saradnju sa Crvenim križom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: