{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bošnjaci iz Štajerske poslali 120 tona pomoći

F
26.5.2014. u 09:01
4
9
Bošnjaci iz Štajerske poslali 120 tona pomoći
4
Bošnjaci iz Štajerske poslali 120 tona pomoći
Foto: Arhiv/Klix.ba
Udruženje Bošnjaka u austrijskog pokrajini Štajerska do sada je prikupilo 120 tona humanitarne pomoći koja je u 63 transporta dostavljena i podijeljena stanovništvu poplavljenih gradova u BiH.
"Prvih pet kamiona pomoći upućeno je u Doboj i Maglaj, najvažnije je bilo pomoći najugroženijima, a etnička pripadnost i entitetske podjele nisu važne", rekao je u izjavi za Agenciju FENA predsjednik Udruženja Bošnjaka čije sjedište je u Grazu, Safet Ljubijankić.

Nakon Doboja i Maglaja, pomoć iz Graza je upućena u Srebrenicu, Žepče, Ključ, Odžak, Orašje.

"Tokom vikenda upućen je kamion pomoći u Domaljevac u Posavini gdje su rekli da u to mjesto pomoć nikako ne stiže", rekao je Ljubijankić i dodao kako nastoje dostaviti pomoć upravo u mjesta do kojih skoro niko ne dolazi.

Na početku su sarađivali s Merhametom, ali nakon što im je generalni sekretar te humanitarne organizacije Sidik Aždahić rekao da se pomoć mora lagerovati kod njih, a ne ići direktno stanovništvu kojem je to potrebno, Udruženje Bošnjaka Štajerske je odustalo od te kooperacije.

"Nismo mogli prihvatiti takve uslove gdje gladan narod čeka, dok se pomoć, voda i hrana lageruje", rečeno je u Udruženju, gdje su potom ostvarili uspješnu saradnju sa Crvenim križom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: