{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Bošnjaci hoće zemlju za sebe'

S
17.9.2009. u 21:32
0
203
'Bošnjaci hoće zemlju za sebe'
0
'Bošnjaci hoće zemlju za sebe'
Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je večeras da BiH mora biti dogovorena, a ne nametnuta, i da nema više kapacitata da međunarodni faktor nameće bilo kakvo rješenje.
"Taj dogovor mora da pođe od Dejtonskog sporazuma. Ovdje je bazična stvar mir - on se mora očuvati i zato smatramo da bi BiH trebalo da bude demilitarizovana i da njenu bezbjednost garantuju multinacionalne snage. To je najbolji koncept, ako neko nema nešto drugo u vidu", poručio je Dodik gostujući na Aleternativnoj televiziji.

Milorad Dodik je rekao da je tokom posljednjih godina evoluiralo shvatanje da ne mora biti ono što žele stranci, od kojih većina dolazi na ove prostore sa uvriježenim mišljenjem da je krivica u RS, kao i da takav stav treba ignorisati, jer Republika Srpska nije ništa kriva.

Dodik je rekao da je neophodno uvažavanje činjenice da RS postoji i da su Srbi i RS dali svoj veliki doprinos koji se ogleda u tome da je RS "unijela svoj identitet u ono što se zove BiH".

"Naša politika nije politika maksimalizacije, nego minimalizacije, jer smo dovedeni do tačke ispod koje više ne možemo ići. Uporne reforme, koje su nametane silom i mimo Dejtonskog sporazuma kroz koncept međunarodne zajednice da se ne provodi slovo, već duh Dejtona, dovela je do toga da su ovdje otvoreni duhovi raznih vrsta", rekao je Dodik.

On je naveo da tako Bošnjaci hoće zemlju za sebe, odnosno da "Bosna bude zemlja Bošnjaka", a da su Hrvati "odjednom shvatili da su prevareni u onome što se zove Vašingtonski sporazum i da zbog svoje prirodne pozicije imaju sve manje šanse u budućnosti".

"Srbi su razumjeli da taj duh truje isključivo naše duše, kao i da Srbe dovodi u poziciju da budu trajno kažnjavani", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, time je u BiH stvorena atmosfera besmisla, pozicije "beskonačne privremenosti", dok su RS-u u ime neke političke korektnosti uvijek postavljani nekorektni zahtjevi.

Dodik smatra da se individualne slobode u BiH mogu razviti u zajedništvu koje, prije svega, daje svakome identitet.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: