SOS-Dječije selo BiH
0

Bosnalijek pokriva godišnje troškove jedne porodice

Sarajevo-x.com
Današnjim otkrivanjem donatorske ploče, postavljene na ulazu u SOS Dječije selo Sarajevo, nastavljena je sedmogodišnje saradnje između Bosnalijeka i SOS Dječijeg sela Sarajevo.

Još od 2002. godine Bosnalijek je sponzor i prijatelj SOS-Dječijeg sela, te osigurava pokrivanje glavnine godišnjih troškova (troškovi hrane, odjeće, obuće, školskog pribora...) jedne SOS porodice.

Posjeta gospodina Arslanagića, te otkrivanje donatorske ploče dodatno ojačava veze između naše organizacije i ove ugledne kompanije, što je svojevrsna najava nastavka saradnje i podrške ove kompanije i u narednoj godini.

"Sa izuzetnim zadovoljstvom boravim u SOS-Dječijem selu u Sarajevu. Veoma sam ponosan što je Bosnalijek dugi niz godina uz sedmočlanu porodicu i što na taj način pokazuje svoj senzibilitet i odgovornost za razvoj šire zajednice u kojoj živi i djeluje", istakao je gospodin Arslanagić, direktor Bosnalijeka. "Od 2002. godine, kada smo prvi put postali donatori Sela, do danas iz kuće 'Janje' je troje djece prešlo u Kuću za mlade. Oni su izuzetni, vrijedni mladi ljudi. 2002. godine smo rekli da ćemo biti uz njih dok se u potpunosti ne osamostale i to smo obećanje održali."

Na ovakav vid podrške u 2009. godini obavezali su se i općine Centar i Novo Sarajevo, te Grad Sarajevo, podjelivši pokrivanje godišnjih troškove jedne SOS porodice, kao i Unicredit banka.

SOS-Dječije selo Sarajevo, kroz porodični vid brige, trenutno brine o 130 dječaka i djevojčica bez roditeljskog staranja u 16 SOS porodica. Pored SOS-Dječijih sela u Sarajevu i Gračanici, Organizacija SOS Kinderdorf u Bosni i Hercegovini djeluje kroz SOS Društveni centar "Herman Gmeiner" (u Sarajevu), SOS vrtiće (u Sarajevu, Goraždu i Mostaru), projekat Jačanja porodice (u Sarajevu, Mostaru i Goraždu), te mobilni edukativni projekat Superbus.