BiH
135

Bosnalijek pokrio godišnje troškove porodice u SOS Dječijem selu u Sarajevu

Piše: L. Č.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
SOS Dječija sela BiH i kompanija Bosnalijek nastavili su 13 godina dugu saradnju i prijateljstvo današnjim potpisivanjem ugovora kojim je Bosnalijek SOS dječijim selima donirao iznos od 32.000 KM.

Ovim novcem je osigurano pokriće godišnjih troškova hrane, odjeće, obuće, školskog materijala i higijenskih proizvoda za jednu SOS porodicu od sedam djevojčica i dječaka.

Nedim Uzunović, direktor Bosnalijeka, je istaknuo kako je ova kompanija u 2014. godini ostvarila rekordnu dobit u poslovanju sa ukupnim prihodom prodaje od 120 miliona KM, čime bilježe rast od 21 posto u odnosu na proteklu godinu.

"Radujemo se što smo u mogućnosti podijeliti naš uspjeh s osobama, institucijama i organizacijama kojima je podrška zaista potrebna. Samim tim, naš uspjeh vrijedi puno više. Djeca su naše najveće blago, naša budućnost. Ulaganjem u zdrav i bezbrižan život naše djece ulažemo u razvoj našeg društva. Njihov uspjeh je i naš uspjeh", poručio je Uzunović.

SOS Dječija sela BiH pružaju dugoročnu podršku djeci bez roditeljskog staranja sve do njihovog potpunog osamostaljenja, a njihov porodični model brige podrazumijeva kontinuiranu podršku djeci.

"U ovih 13 godina smo zajedno proslavljali rođendane djece, ispratili mature, upisivanja na fakultete, radovali se i zasnivanju njihovih vlastitih porodica... Nama je Bosnalijek davno prestao biti donator, već dio porodice", kazao je Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela BiH.

Iz SOS Dječijeg sela navode kako je zahvaljujući podršci Bosnalijeka u 13 godina prijateljstva omogućeno sretno i bezbrižno djetinjstvo za 14 djece koja su odrastala u SOS porodici mame Fikrete, ali i uspješno osamostaljenje mladih ljudi.

Dodaju kako je Bosnalijek, pored pokrića godišnjih troškova porodice, osiguravao stipendije za djecu, obavljanje prakse u kompaniji, a uposlenici i članovi uprave ove kompanije su obilježavali rođendane djece i bili podrška za sve velike i važne događaje na način kako to čine najbolji prijatelji.