{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosnalijek će pomoći u kreiranju projekta za objekt Farmaceutskog fakulteta

F
19.2.2007. u 13:23
0
0
Bosnalijek će pomoći u kreiranju projekta za objekt Farmaceutskog fakulteta
0
Bosnalijek će pomoći u kreiranju projekta za objekt Farmaceutskog fakulteta
Direktor farmaceutske kompanije Bosnalijek d.o.o. Sarajevo Edin Arslanagić i izvršni direktor za proizvodni menadžment i predsjednik Upravnog odbora Farmaceutskog fakulteta Akif Mujezin posjetili su danas Rektorat Univerziteta u Sarajevu.
Oni su s s rektorom Farukom Čaklovicom i dekanesom Farmaceutskog fakulteta Elvirom Kovač-Bešović razgovarali o sadašnjem i budućem statusu Farmaceutskog fakulteta.

Razgovarano je o podršci Rektorata i Bosnalijeka u rješavanju konačnog statusa Farmaceutskog fakulteta u Kampusu, na lokaciji bivše kasarne "Maršal Tito".

"Lokalitet koji je Farmaceutski fakultet dobio u Kampusu je za sada privremeno rješenje, a Rektorat i Bosnalijek će pokušati da u regulacionom planu kompletnog Kampusa ugradi markicu na kojoj će stajati Farmaceutski fakultet kao trajno rješenje. Bosnalijek će pomoći u kreiranju projektnog zadatka", kazao je direktor Bosnalijeka Edin Arslanagić.

Dekanesa Farmaceutskog fakulteta Elvira Kovač-Bešović je izrazila zadovoljstvo što Farmaceutski fakultet, 33 godine od svog osnivanja napokon dobija svoj prostor u kome će se razvijati.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Faruk Čaklovica je kazao kako Farmaceutski fakultet na ovaj način dobija savremene prostorne kapacitete, savremene labaratorije i predavaonice i kompletnu infrastrukturu koja će se koristiti u nastavnom procesu. On je zahvalio Bosnalijeku zbog podrške te naglasio kako je ovo prvi i pravi primjer privrednih kompanija kako se ulaže u visoko obrazovanje i nauku.

Generalni sekretar Univerziteta u Sarajevu Zoran Selesković je pojasnio da će Farmaceutski fakultet biti smješten u jednom od objekata, unutar Kampusa, koji će se renovirati i prilagoditi potrebama Fakulteta.

Unutar Kampusa postoji jedan broj objekata, koje je SFOR napustio polovinom prošle godine, a koji su upotrebljivi i mogu se dovesti u namjenu da ih koriste fakulteti. Za renoviranje tih objekata treba manje novca nego što bi trebalo za gradnju novih objekata, kazao je Selesković.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: