{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosnalijek će pomoći u kreiranju projekta za objekt Farmaceutskog fakulteta

F
19.2.2007. u 13:23
0
0
Bosnalijek će pomoći u kreiranju projekta za objekt Farmaceutskog fakulteta
0
Bosnalijek će pomoći u kreiranju projekta za objekt Farmaceutskog fakulteta
Direktor farmaceutske kompanije Bosnalijek d.o.o. Sarajevo Edin Arslanagić i izvršni direktor za proizvodni menadžment i predsjednik Upravnog odbora Farmaceutskog fakulteta Akif Mujezin posjetili su danas Rektorat Univerziteta u Sarajevu.
Oni su s s rektorom Farukom Čaklovicom i dekanesom Farmaceutskog fakulteta Elvirom Kovač-Bešović razgovarali o sadašnjem i budućem statusu Farmaceutskog fakulteta.

Razgovarano je o podršci Rektorata i Bosnalijeka u rješavanju konačnog statusa Farmaceutskog fakulteta u Kampusu, na lokaciji bivše kasarne "Maršal Tito".

"Lokalitet koji je Farmaceutski fakultet dobio u Kampusu je za sada privremeno rješenje, a Rektorat i Bosnalijek će pokušati da u regulacionom planu kompletnog Kampusa ugradi markicu na kojoj će stajati Farmaceutski fakultet kao trajno rješenje. Bosnalijek će pomoći u kreiranju projektnog zadatka", kazao je direktor Bosnalijeka Edin Arslanagić.

Dekanesa Farmaceutskog fakulteta Elvira Kovač-Bešović je izrazila zadovoljstvo što Farmaceutski fakultet, 33 godine od svog osnivanja napokon dobija svoj prostor u kome će se razvijati.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Faruk Čaklovica je kazao kako Farmaceutski fakultet na ovaj način dobija savremene prostorne kapacitete, savremene labaratorije i predavaonice i kompletnu infrastrukturu koja će se koristiti u nastavnom procesu. On je zahvalio Bosnalijeku zbog podrške te naglasio kako je ovo prvi i pravi primjer privrednih kompanija kako se ulaže u visoko obrazovanje i nauku.

Generalni sekretar Univerziteta u Sarajevu Zoran Selesković je pojasnio da će Farmaceutski fakultet biti smješten u jednom od objekata, unutar Kampusa, koji će se renovirati i prilagoditi potrebama Fakulteta.

Unutar Kampusa postoji jedan broj objekata, koje je SFOR napustio polovinom prošle godine, a koji su upotrebljivi i mogu se dovesti u namjenu da ih koriste fakulteti. Za renoviranje tih objekata treba manje novca nego što bi trebalo za gradnju novih objekata, kazao je Selesković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: