{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosna i Hercegovina i NATO potpisali Sporazum o sigurnosti informacija

F
16.3.2007. u 19:43
0
0
Bosna i Hercegovina i NATO potpisali Sporazum o sigurnosti informacija
0
Bosna i Hercegovina i NATO potpisali Sporazum o sigurnosti informacija
Sarajevo
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH Tarik Sadović i generalni sekretar NATO-a Jaap de Hoop Scheffer potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između Bosne i Hercegovine i NATO saveza o sigurnosti informacija.
Zaključivanjem tog Sporazuma omogućit će se nesmetana razmjena informacija sa NATO-om i ojačati suradnje širom Evrope u oblasti razmjene klasificiranih podataka.

Potpisivanju Sporazuma prethodio je sastanak delegacija NATO-a i Vijeća ministara BiH, koje su predvodili predsjedavajući Vijeća ministara BIH dr. Nikola Špirić i generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefera.

U razgovoru o nastavku reformi i transferu vojne imovine s entiteta na državni nivo, uz predsjedavajućeg Špirića i ministra Sadovića sudjelovali su ministar vanjskih poslova BiH Sven Alaklaj i v.d. ministra odbrane Marina Pendeš.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Nikola Špirić na konferenciji za novinare izrazio je ličnu i opredjeljenost Vijeća ministara BiH za nastavak reformi i uključivanje Bosne i Hercegovine u evroatlantske integracije.

Prema riječima generalnog sekretara Shefera, NATO će pružiti podršku Bosni i Hercegovini u provođenju reformi na putu prema evroatlantskim integracijama.

"Uključenje Bosne i Hercegovine u NATO program Partnerstvo za mir nova je, pozitivna, faza u odnosima između NATO-a i Bosne i Hercegovine. Ova faza obavezuje na daljnju suradnju s Haškim tribunalom i nastavak reformskih procesa, uključujući reformu odbrane i policije", rekao je Shefer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: