Neizmirene obaveze
280

Bosmal isključen sa sistema centralnog grijanja Toplana Sarajevo

I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Prvi korisnik koji je isključen sa sistema centralnog grijanja zbog neizmirenih obaveza je firma BBC Managment d.o.o. Sarajevo, saopćila je Vlada Kantona Sarajevo.
Toplane Sarajevo su jutros najavile da će započeti sa isključenjem dužnika sa sistema centralnog grijanja, najprije pravnih lica, a prvi korisnik koji je isključen zbog neizmirenih obaveza je Bosmal City Centre.

Na današnji dan Toplane Sarajevo, kako je to saopćeno, od korisnika potražuju više od 90 miliona KM, od čega se više od 80 miliona KM odnosi na fizička te više od 10 miliona KM na pravna lica. Navedena potraživanja su veliki teret za poslovanje preduzeća.

"Nova Uprava je donijela Odluku o nultoj stopi tolerancije prema korisnicima koji su prema zakonskim i internim pravilima dužnici izvan rokova, čime ispunjavamo zaključak Skupštine i jednu od mjera Vlade Kantona Sarajevo o povećanju nivoa naplate", poručuju iz Toplana.

Danas su počela isključenja pravnih osoba, što će, poručuju, raditi aktivno u odnosu na predhodni period. Kako saznajemo, postoje pravni subjekti čija dugovanja iznose i više od 600.000 KM.