Parlament BiH
0

Bosić: To što danas razmatramo dva umjesto tri zakona znači da je Dodik "izigrao" Trojku

S. Š.
Mladen Bosić (Foto: D. S./Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: D. S./Klix.ba)
Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Mladen Bosić (SDS) danas je komentarisao to što se na dnevnom redu sjednice, umjesto tri nalaze dva zakona i smatra da je time Trojka "izigrana".

Bosić je mišljenja da se dva zakona koja se danas nalaze na dnevnom redu Parlamenta - Zakon o strancima i Zakon o vinima - ne bi trebala usvajati po hitnoj proceduri jer bi to bilo "bezobrazno".

"Ovo je bio plan vladajuće koalicije, da se usvoje tri reformska zakona i da se imenuje ministar u Vijeću ministara BiH iz RS koji nedostaje. Imenovan je ministar, imenovan je zamjenik predsjedavajućeg i na ovoj sjednici imamo dva zakona, a ne tri. Očigledno je Dodik izigrao Trojku i ne mislim da će biti zadnji put", kaže Bosić.

Smatra da to pokazuje kako vladajuća koalicija ne radi u interesu građana, već u interesu pojedinaca. Dodaje, također, kako smatra da će ovakvo postupanje te današnja dva zakona umjesto tri, u roku od 10 dana stvoriti novu političku krizu u BiH.

"Oni su samo naučili da funkcionišu u krizi", dodaje on.

Također, Bosić je prokomentarisao i presudu Evropskog suda za ljudska prava "Kovačević". Smatra da će takvu presudu biti nemoguće provesti.