{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosić sazvao hitnu sjednicu na zahtjev SNSD-a, članovi Kluba SDA neće doći

F
FENA
18.4.2018. u 17:43
30
112
Bosić sazvao hitnu sjednicu na zahtjev SNSD-a, članovi Kluba SDA neće doći
30
Bosić sazvao hitnu sjednicu na zahtjev SNSD-a, članovi Kluba SDA neće doći
Mladen Bosić (Foto: N. G./Klix.ba)
Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Mladen Bosić za petak u 10 sati je sazvao hitnu sjednicu koju je tražio SNSD sa jednom tačkom dnevnog reda "Ratnohuškačke izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi sa proizvodnjom naoružanja u fabrikama namjenske industrije na teritoriji Federacije BiH".
Predstavnici SNSD-a u Parlamentarnoj skuštini BiH zatražili su danas hitnu sjednicu optužujući Izetbegovića da "prijeti ratom" uz poruku da "Bošnjaci više nikad ne smiju biti slabi".

Na sjednicu će, potvrdio je novinarima Bosić, biti pozvani svi oni koji se inače pozivaju na sjednice Doma, članovi Predsjedništva BiH i Vijeće ministara. Izrazio je očekivanje da predlagači za hitnu sjednicu dostave materijal na osnovu kojeg bi se vodila rasprava na samoj sjednici, jer ta mogućnost postoji prema Poslovniku.

Dopredsjedavajući Doma Šefik Džaferović (SDA) najavio je da članovi Kluba SDA neće doći na tu sjednicu jer, smatra Džaferović, radi se o najprizemnijoj zloupotrebi Predstavničkog doma u politikantske svrhe, dodajući da Izetbegović nikada nije davao ratnohuškačke izjave.

"On je davao normalne izjave koje treba da daje ozbiljan i odgovoran političar. Inicijativa Kluba poslanika SNSD-a za sazivanje hitne sjednice predstavlja najobičniju politizaciju i pokušaj zloupotrebe Predstavničkog doma i kao član Kolegija ne slažem se s održavanjem te sjednice", kazao je Džaferović.

Podsjetio je da lider SNSD-a Milorad Dodik, čiji su poslanici inicirali takvu sjednicu, gotovo svaki dan daje izjave kojima se prijeti teritorijalnom integritetu BiH i atakuje na suverenitet BiH. Dodao je da "kada bismo tako postupali onda bi ovdje stalno imali vanredna zasjedanja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: