BiH
0

Bosić: Pričom o Srebrenici otvara se dejtonski paket

FENA
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić ocijenio je da se pričom o Srebrenici pokušava otvoriti ,,dejtonski paket, što otvara i pitanje opstanka BiH".

,,Mi napominjemo, ako se otvara dejtonski paket, sve opcije su u igri, a onda svakako treba dobro da se zamisle da li je moguće da opstane BiH", naveo je Bosić komentirajući jučerašnji sastanak u Srebrenici i zahtjev da se ona izdvoji iz RS-a.

On je na pres-konferenciji kazao da očekuje da će odbornici Saveza nezavisnih socijaldemokarta u Skupštini općine Srebrenica podržati inicijativu SDS-ovih odbornika za smjenu načelnika srebreničke općine Abdurahmana Malkića.

,,Vlast u Srebrenici, s Malkićem na čelu, ne poštuje institucije RS-a, ali tu vlast kao koalicioni partner podržava SNSD", rekao je Bosić.

Na pitanje da li je nakon Skupštine SDS-a u Brčkom otvorena mogućnost povratka smijenjenih članova te stranke Dragana Kalinića i Mirka Šarovića, Bosić je rekao da su oni ostali članovi stranke, jer su odlukom koju je donio bivši visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown oni smijenjeni s državnih i stranačkih funkcija.

,,O tome ko će biti izabran u novo rukovdstvo SDS-a, odlučit će Izborna skupština u maju", rekao je on.