BiH
0

Bosić: Opozicija će pokrenuti referendum za smjenu Gavranovića

FENA
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić najavio je danas da će opozicione stranke pokrenuti referendum za smjenu gradonačelnika Banje Luke Slobodana Gavranovića.

Najavio je hitne konsultacije s ostalnim opozicionim strankama u Banjoj Luci o, kako kaže, neophodnosti hitnih promjena na tom nivou vlasti, jer postoji pritisak javnosti da se to i uradi.

"Ovaj put im obećavam da će kandidat SNSD-u u Banjoj Luci biti samo jedan. Prema tome, gradonačelnik Gavranović ima samo godinu dana mandata i bit će smijenjen", kategoričan je Bosić.

On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da je većina građana Banje Luke nezadovoljna trenutnim stanjem.

"Najveći kriminal i korupcija su upravo u Banjoj Luci i svaki dan izlaze nove afere na vidjelo. Službenici koji su radili u korist SNSD-a iznose podatke na koji način je opljačkana kasa Banje Luke", rekao je Bosić.

Ističe da ih je na to ponukala i najava predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da će ova politička partija na dan opštih izbora, 7. oktobra naredne godine, zakazati referendum o smjeni gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića.

Predsjednik SDS-a ističe da od smjene Vučurevića neće biti ništa.

Podsjetio je da je Dodik obećao referendum o samostalnosti RS-a, pa zatim i o vraćanju pravosudnih institucija BiH na nivo RS-a, ali da do toga nije došlo.

"Ako i ova najava prođe kao ove prethodne, Vučurević može mirno da spava, ali i čak ako i dođe do referenduma može biti miran", rekao je Bosić.