{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosić: Kriza u FBiH i nije baš spontana

F
8.5.2013. u 12:01
0
5
Bosić: Kriza u FBiH i nije baš spontana
0
Bosić: Kriza u FBiH i nije baš spontana
"Republika Srpska je na jedan način taoc Federacije BiH, na koju se čeka da postigne rješenje za provođenje presude Sejdić-Finci, ali koju niko ni ne opominje zbog tog zastoja", izjavio je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić.
"Interesatno je da niko na FBiH ne vrši neki značajniji pritisak da riješi svoje odnose, što je u slučajevima kada su problem bili vezani za RS, bilo drastično suprotno", ustvrdio je on.

Bosić kaže da se pribojava da ta kriza u FBiH i "nije sasvim spontana te da je plan drugog dijela raspakivanja Dejtonskog sporazuma i preustroja BiH, čemu se RS protivi, jer bi to išlo na štetu tog bh. entiteta".

Predsjednik SDS-a u izjavi novinarima u Banjoj Luci dodaje da je potrebno da RS bude stabilna, u kojoj će u prvom planu biti ekonomija, plaće i penzije te kako otvoriti nova radna mjesta i osigurati budućnost mladima.

Komentirajući pitanje o "nelegalno prijavljenim glasačima u Srebrenici" na proteklim izborima, Bosić smatra da je "to bio dogovor i da je obuhvatao i dijelove međunarodne zajednice te rukovodstavo Bošnjaka u Srebrenici, ali i vlasti RS".

"Vlasti RS su zažmirile na situaciju da se vrši nelegalno prijavljivanje i zloupotreba glasačkih prava u Srebrenici, od strane Bošnjaka koji su se tamo masovno registrirali, pod vodstvom koalicije "Prvi mart" koja to sad pravi za čitavu RS", naveo je on.

Smatra da RS mora "hitno naći odgovor za pripreme koje znače falsifikovanje izbornih rezultata za izbore 2014".

"Od vlasti RS očekujemo da izađu s jasnim stavom i da ne urade ono što su uradili kada je bila registracija za Srebrenicu te ne dozvole da se prećutno pređe preko nelegalnih stvari i ugroze demokratski procesi u RS", dodao je predsjednik SDS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: